1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Domácí tatarská omáčka

Název Množství a jednotka
rostlinný olej 200 - 250 ml
vejce 1 kus
citrónová šťáva 1 lžíce
plnotučná hořčice 1 lžička
česnek 1/2 stroužku
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Do vyšší nádoby si dáme olej, vejce, citrónovou šťávu, plnotučnou hořčici, trochu rozetřeného česneku, asi 1/4 drobně nakrájené a spařené cibule, sterilovanou , okurku, špetku pepře a sůl.
Tyčovým mixérem mixujeme na stupeň 2 do zhoustnutí.


 


RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka pikantní

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...